Volg ons:

Naar boven

Aanbod Cursussen

Huis de Meester / Aanbod Cursussen

SCHILDEREN MET OLIE of ACRYLVERF

Tijdens de cursussen en het vrije atelier primeert het artistieke. De focus tijdens deze lessen ligt op persoonlijke groei, met respect voor het individueel potentieel vanuit de eigen kracht. Vanuit mijn expertise en jarenlange ervaring als lesgeefster wil ik een toegevoegde waarde zijn : vanuit dialoog samen sterk zijn.

In deze cursus probeer ik mijn leerlingen wegwijs te maken in het zeer ruime aspect van kunstbeleving. Bij schilderen komt er zoveel aan bod : kleurgebruik, compositie, perspectief, materialenkennis. Iedere nieuwe cursist start met een intense kleurenstudie. Dat is een must om verder te kunnen. Ik zie de kleurenstudie regelmatig boven komen in de lessen, zelfs bij de gevorderden.
Ieder trimester werken we rond een vast thema, bijvoorbeeld “Ritme en Beweging in de Kunst”. Dit thema is een houvast, een leidraad en iedere cursist werkt dit onderwerp op een vrije manier uit, interpretatie is immers uniek. Alle cursisten verzamelen foto’s en materialen rond het thema, maken een voorstudie, moeten mij overtuigen van zijn/haar concept en dan kunnen we vertrekken. Niettegenstaande de intense begeleiding, probeer ik toch mijn cursisten zo vrij mogelijk te laten werken en stuur bij indien nodig. Volgens ieders behoefte en tempo ga ik dieper in op het kleuren mengen, vormgeving, het schilderen van schaduwen, … Het is voor mij iedere keer heel bijzonder om te zien hoe een groep mensen start rond een zelfde thema en dat er daar allemaal totaal verschillende werken uit voort komen.
Af en toe komt ook een beetje kunstgeschiedenis aan bod, dit wel niet op een saaie manier. Ik vind dat we namelijk heel veel kunnen leren van de grote “meesters” die er voor ons waren. Zo vertel ik graag over Van Gogh, Vermeer, Mondriaan, de Aboriginals, Karel Appel, Monet, Turner, Morandi, Piet Peere,…

VRIJ ATELIER

Er is mogelijkheid om te werken in mijn atelier. Er kan vrij worden gewerkt aan zelf gekozen onderwerpen, zowel voor beginners als gevorderden. Het vrij atelier is interessant voor mensen die thuis niet kunnen schilderen, ik hoor vaak van cursisten dat ze het gewoonweg al leuk vinden om in mijn atelier te zitten omdat ze thuis voor van alles en nog wat worden gestoord, door de kinderen, door een telefoon, het huishoudelijke werk, … en hier kunnen ze op een rustige manier werken. Mensen van het vrij atelier, het woord zegt het ook zelf, werken vrij aan een onderwerp wat ze zelf kiezen. Indien nodig help ik. Mensen die inschrijven voor het vrij atelier worden wel verondersteld wat ervaring te hebben en zelfstandig te kunnen werken.

PRIVé LES

Heb je vragen over techniek, verf, kleur… ?
Ben je op je eentje begonnen aan dat “meesterwerk” maar geraak je niet verder?
Via een persoonlijke sessie kunnen we misschien samen tot een oplossing komen!
Steeds op maat voor jouw specifieke noden!

Wanneer

Cursus olieverf of acryl

Op zaterdagmorgen van 10u15 tot 13u15
Inschrijven per trimester, volgens voorgesteld schema

Vrij atelier

Woensdag van 10u15 tot 13u15 of van 14u tot 17u
(volledige dag kan ook na afspraak)
Donderdagnamiddag van 14 tot 17u

Privé les

Na afspraak – duur 2 uur – prijs 50 €

Voor wie

Zowel voor beginners als gevorderden
Ervaring is echt niet vereist

Prijs zaterdagcursus

Afhankelijk van het aantal lessen per trimester
Prijs per les 15 euro

Prijs vrij atelier

Een beurtenkaart voor 10 beurten kost 125 euro
(vier maanden geldig)

Geïnteresseerd? Stuur ons vrijblijvend een mailtje (huisdemeester@pandora.be) met uw naam en gegevens en we houden u op de hoogte als er nieuwe cursussen zijn.