CURSUS VOLGEN BIJ HUIS DE MEESTER

De cursussen worden gegeven in het atelier boven ons winkeltje. Het is een gezellige ruimte in deze oude Brugse woning, qua sfeer en ruimte ideaal voor het geven van mijn lessen. Ik studeerde regentaat Plastische Kunsten aan het Instituut Heilige Familie (Zusters Maricolen) te Brugge (nu geven ze deze opleiding een nieuwe naam : Bachelor Plastische Kunsten), werkte daarna als ontwerpster bij Verpoest Verpakkingen. Later volgde ik een opleiding verftechnieken bij de Koninklijke Talens in Apeldoorn. Sinds 2001 geef ik wekelijks schilderscursussen aan volwassenen. Voor de lessen aquarel word ik bijgestaan door Johan Vandewalle. Hij is bedreven in het schilderen van landschappen en wil via het ongedwongen experimenteren met water, papier, verf en penseel komen tot een vrije en expressieve wijze van schilderen waarbij sfeer scheppen centraal staat. 

Af en toe organiseren we workshops. Daarmee geven we op enkele dagen tijd een totaalbeeld rond één of andere techniek. Een soort experimenteren met materialen en beeldweergave. 

Een specifieke vooropleiding is niet nodig. In ieder van ons schuilt een kunstenaar maar ... in het belang van mijn lessen en de andere cursisten selecteer ik  streng wie toegelaten wordt tot de cursus. Ik behoud mij het recht  mensen te weigeren.

Wilt u op de hoogte blijven van onze cursussen of workshops, laat ons dit weten, u wordt dan opgenomen in ons leerlingenbestand en krijgt dan bij iedere nieuwe cursus of workshop onze nieuwsbrief toegestuurd.  U kunt ons hier mailen om vrijblijvend  inlichtingen te verkrijgen, gelieve u naam, adres en mailadres duidelijk op uw mailtje te vermelden, alsook voor welke cursus u interesse hebt.  

WELKE CURSUSSEN KUNT U BIJ ONS VOLGEN ??

Schilderen met olie/acrylverf (naar keuze)

op zaterdagmorgen, om de veertien dagen, van 10u15 tot 13u15

zowel voor beginners als gevorderden - ervaring is echt niet vereist 

In deze cursus probeer ik mijn leerlingen wegwijs te maken in het zeer ruime aspect van kunstbeleving. Bij schilderen komt er  zoveel aan bod : kleurgebruik, compositie, perspectief, materialenkennis. Iedere nieuwe cursist start met een intense kleurenstudie.  Dat is een must om verder te kunnen. Ik zie de kleurenstudie regelmatig boven komen in de lessen, zelfs bij de gevorderden.

Ieder trimester werken we rond een vast thema,  bijvoorbeeld "Ritme en Beweging in de Kunst". Dit thema is een houvast, een leidraad en iedere cursist werkt dit onderwerp op een vrije manier uit, iedereen interpreteert een thema immers anders. Alle cursisten verzamelen foto's en materialen rond het  thema, maken een voorstudie, moeten mij overtuigen van zijn/haar concept en dan kunnen we vertrekken. Niettegenstaande de intense begeleiding, probeer ik toch mijn cursisten zo vrij mogelijk te laten werken en stuur bij indien nodig.  Volgens ieders behoefte en tempo ga ik dieper in op het kleuren mengen, vormgeving, het  schilderen van schaduwen, ... en zo komen we tot zeer persoonlijke werken.  Het is voor mij iedere keer heel bijzonder om te zien hoe een groep mensen start rond een zelfde thema en dat er daar allemaal  totaal verschillende  werken uit voort komen.

Af en toe komt ook een beetje kunstgeschiedenis aan bod, dit wel niet op een saaie manier. Ik vind dat we namelijk heel veel kunnen leren van de grote "meesters" die er voor ons waren. Zo vertel ik graag over Van Gogh, Vermeer, Mondriaan, de Aboriginals, Karel Appel, Monet, Turner, Morandi, Robert Herdlein, Robert Devriendt, ...

Schilderen met aquarelverf

Op donderdagnamiddag, om de 14 dagen, telkens van 14 uur tot 17 uur

Tijdens deze lessen maken wij u wegwijs in de basisprincipes van het schilderen met aquarelverf. 

Plaatsjes voor de aquarelcursus zijn beperkt, u kan altijd inschrijven, u komt dan op de wachtlijst terecht. Zodra een plaatsje vrij is wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

VRIJ ATELIER  

Op woensdagochtend van 10u15 tot 13u15 of in de namiddag van 14 u tot 17 u is er mogelijkheid om te werken in mijn atelier. Er kan vrij worden gewerkt aan zelf gekozen onderwerpen, zowel voor beginners als gevorderden. Het vrij atelier is interessant voor mensen die thuis niet kunnen schilderen, ik hoor vaak van cursisten dat ze het gewoonweg al leuk vinden om in mijn atelier te zitten omdat ze thuis voor van alles en nog wat worden gestoord, door de kinderen, door een telefoon, het huishoudelijke werk, ... en hier kunnen ze op een rustige manier werken. Mensen van het vrij atelier, het woord zegt het ook zelf, werken vrij aan een onderwerp wat ze zelf kiezen. Indien nodig help ik. Mensen die inschrijven voor het vrij atelier worden wel verondersteld wat ervaring te hebben en zelfstandig te kunnen werken. 

Een beurtenkaart voor 10 beurten kost 75 euro 

(deze kaart is strikt persoonlijk - is vier maand geldig - niet inwisselbaar)

Ga verder

Terug naar de hoofdpagina