Toen ik pas startte met ons winkeltje was het uiteindelijk niet de bedoeling om klei te verkopen. Maar omdat we naast onze deur met een kleuterschool annex lagere school zitten, dacht ik dat het misschien geen kwaad kon om wat schoolklei te verkopen. Binnen de kortste keren kwamen mensen mij hier vragen om boetseerklei, pottenbakkersmaterialen, gietklei, mirettes, ... en zo komt het dat we deze materialen zijn gaan verkopen. We hebben verschillende firma's gecontacteerd alsook enkele pottenbakkers en keramiekkunstenaars,  zo zijn we erin geslaagd ons gamma stap voor stap te gaan uitbouwen, met goede raad van mensen die dagdagelijks met dit medium werken. 

 

Een hele interessante dame die we leerden  kennen via de winkel is Akemi, een Japanse kunstenares die reeds geruime tijd in Brugge woont. Haar werk straalt een perfectionistisch karakter uit en heeft een uitgesproken Oosters karakter. Ze werkt met porseleinklei en zoekt naar hele tedere tinten waardoor ze haar stukken een zeer fijn accent geeft. Haar werk is te koop in  Restaurant Tanuki, Oude Gentweg 1 - 8000 Brugge, open van woensdag t.e.m. zondag van 12u tot 14u en van 18u30 tot 21u30

KLEI :

* voor aardewerk en steengoed (Westerwalder en Creaton)

* gietklei voor aardewerk en steengoed      

* porseleinklei op bestelling

* zelfhardende klei van Jovi en Darwi    

BOETSEERGEREEDSCHAP

wisselend aanbod van spatels, mirettes, boetseerschijfjes, diverse fijne gereedschappen

                 GB-357GB-3315GB-337-25

DRAAISCHIJFGEREEDSCHAP

wisselend aanbod van lomers, naalden, passers

      GD-4495GD-4410-SETGD-4444/SETGD-4466/SET

 

  GLAZUREN     gedraaide keramiek, pottenbakken, gedecoreerd, majolica

Deze zijn in poedervorm verkrijgbaar, per halve kilo. Verschillende glanzende en matte kleuren, ruime keuze aan effectglazuren. Al onze produkten zijn loodvrij. Wisselend aanbod naargelang leverbaarheid.

CHEMICALIEN EN GRONDSTOFFEN

wisselend aanbod - ook de economische crisis laat zich voelen in deze sector - sommige grondstoffen kunnen we niet meer op regelmatige basis bestellen ... gelieve ons oon te verontschuldigen als we een bepaald artikel niet op voorraad hebben.

gedraaide keramiek, pottenbakken

SPEKSTEEN EN SPEKSTEENGEREEDSCHAP 

Speksteen 

Het beeldje rechts op de foto werd gemaakt door Madeleine Corby, uit Gelderland, Nederland. Meer weten over haar ? Neem eventjes een kijkje op www.atelier-allegro.nl  

Speksteen is te koop in allerlei vormen en formaten. Speksteen is ook in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals zwart, wit en grijs maar ook roze, bruin, groen, rood, blauw en geel. Vaak komen combinaties van kleuren voor en er zijn oneindig veel kleurnuances. Speksteen is zacht en daardoor gemakkelijk te bewerken. Het is in de eerste plaats de bedoeling vanuit vorm van de steen te beginnen werken. Laat je gewoon leiden door de steen en je komt vanzelf tot hele mooie resultaten. Speksteen kan je bewerken door middel van een rasp of door te schuren. Het is heel eenvoudig en het materiaal is niet duur. Een afgewerkt stuk kan je doen glanzen door het in te smeren met Cerpol, een speciaal produkt of met bijenwas.  

GIPS

verkrijgbaar per kilo, per 5 kilo en op bestelling per 25 kilo

Zoals u ziet is ons aanbod  kleimaterialen veel groter geworden dan de paar pakken schoolklei van bij de start. Zoekt u iets speciaals ? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor u op !

kalligrafie

tekenmaterialen

terug naar hoofdpagina