VERF

olieverf

Olieverf is een mengsel van pigment en een plantaardige olie, meestal lijnolie. Lijnolie wordt gewonnen door het uitpersen van lijnzaad, de zaden van vlas. Naast lijnolie wordt ook wel papaverolie, maïsolie, saffloerolie, zonnebloemolie of walnootolie gebruikt. Olieverf is zeer veelzijdig, men kan er zowel dekkend als transparant mee schilderen. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht (glacis) maar er kunnen ook sterke effecten worden bereikt als de verf met volume wordt aangebracht, zodat de verfstreken zichtbaar blijven. Extreem dikke lagen noemen we impastotechniek. Soms spreekt men over van mager tot vet. Dit wil zeggen dat het bij het schilderen met olieverf van belang is, de onderste lagen van het schilderij mager te schilderen en de lagen daarop steeds iets vetter te maken.

Let op !! Wanneer er magere verflagen over een vettere ondergrond worden aangebracht, dan zal de verf op termijn ongetwijfeld gaan barsten !! 

In ons gamma hebben we volgende merken 

Olieverf 

DALER & ROWNEYGeorgian olieverf 

  D-R georgian olieverf

verkrijgbaar in tubes van 38 ml en 225 ml, 57 kleuren     

Het is een studieverf met een zeer goede dekkracht.

WINSOR & NEWTON :  

Winton olieverf, verkrijgbaar in tube van 200 ml 

Artists Oilbars 

                                                                                     

                                        Artisan waterverdunbare olieverf  tubes 38 ml - verkrijgbaar in grote tubes. Ook geschikt voor druktechnieken !                         

TALENS : 

Rembrandt olieverf, verkrijgbaar in tube van 40 ml en grote tubes

 

 

Acrylverf

Acrylverf is een sneldrogende verf die bestaat uit pigment gebonden met een bindmiddel van polymeerhars. De basis van deze verf, een acrylaatharsdispersie, is een melkachtige vloeistof die helder opdroogt door verdamping van het water en dan de natuurlijke pigmentkleur toont. Acrylverf kan worden verdund met water. Omdat acrylverf zoveel sneller droogt dan olieverf, kan je veel sneller laag op laag werken. Het is eveneens een zeer geschikte verf om mee te experimenteren. Bovendien ruikt het nauwelijks terwijl olieverf naar terpentijn ruikt. Ook is het gemakkelijk om de kwasten schoon te maken, tenzij... de verf geheel is opgedroogd. Een goeie raad : laat uw kwasten tijdens het schilderen continu in water staan, tot u de tijd hebt deze met de nodige zorg schoon te spoelen en te drogen !!

Let op !! Olieverf en acrylverf nooit mengen met elkaar !! Men mag acrylverf gebruiken als onderschildering en daarop verder werken met olieverf, oilbars, oliepastels, dat kan, maar omgekeerd zal acryl zich niet hechten op de olie-achtige ondergrond. 

In ons gamma hebben we volgende merken

GOLDEN paint 

Golden open, Golden fluids, ... mediums, ... we hebben een select gamma in de winkel maar kunnen alle producten van Golden voor u bestellen ! Zeer sterk gepigmenteerde verf, het neusje van de zalm onder de acrylverf, als ik eerlijk mag zeggen ...

Op de pagina met onze leuke links staat een link naar de Golden virtual Paint Mixer, een handige manier om verf te mengen op een virtuele manier, heel leuk om es uit te testen !

DALER & ROWNEY -   Acrylics Daler & Rowney : studiekwaliteit, 20 kleuren, in tubes van 120 ml, goede dekkracht, smeert mooi open - ook verkrijgbaar in grotere volumes op bestelling

WINSOR & NEWTON : Artists 40 ml - Galeria 500 ml

TALENS :  

Amterdam acryl in tubes van 120 ml - flacons 500 ml en 1 liter

Rembrandt  - tubes 40ml

LEFRANC & BOURGEOIS :

Déco Matt : 50 kleuren in potjes van 50 ml. Decoratieverf op acrylbasis. Direkt klaar voor gebruik en waterverdunbaar. Déco matte kleuren zijn bijzonder dekkend met een zacht fluwelen afwerking. Déco is te gebruiken op nagenoeg alle ondergronden : hout, boetseerklei, gips, keramiek, metaal, steen, kunststof, glas, kaarsen, karton, polystereen, riet, leer en ... muren. De verf leent zich uitstekend voor verwerking met kwast, borstel, sjabloon, penseel, roller, spons of ...  Ook te gebruiken als patina wanneer je 40 % water of medium toevoegt. Uitermate geschikt voor marmertechnieken.

Liquitex :

potten van 946 ml - enkel basiskleuren

we kunnen verschillende kleuren bestellen vanaf 3 potten per kleur

misschien zoekt u iets wat u niet op deze pagina ziet, mail het ons, misschien kunnen we het voor u bestellen !!!!

 

nog over verf...

vernissen

penselen

terug naar
hoofdpagina